tiistai 5. marraskuuta 2013

Riisipuuron keittämisen taito

Syysiltojen pimetessä Keittiövelhon alkaa tehdä mieli riisipuuroa. Hän on tullut Iloisen Mielen kahvilaan tänään muita aiemmin keittääksen rauhassa puuroa. Riisipuuron teko ei näet sovi kiireisille. Se vaatii läsnäoloa ja keskittymistä siihen mitä on tekemässä. Puuro palaa pohjaan tai kuohuu yli, jos samanaikaisesti häärää montaa asiaa. Velholla on tapana sanoa, että jos etsii mielenrauhaa, kannattaa opetella keittämään riisipuuroa.

Velho kuumentaa pari desiä vettä kattilassa ja keittää riisejä kunnes vesi imeytyy niihin. Hän lisää maidon, pienentää levyn sopivan miedolle lämmölle ja antaa puuron kiehua hiljalleen nelisenkymmentä minuuttia. Koko tuon ajan Velho istuu keittiöjakkaralla lieden vierellä ja hämmentää puuroa. Kun aika on kulunut, sammuttaa hän lieden, lisää suolan ja antaa puuron hautua kannen alla vielä parikymmentä minuuttia.

Kahvilan muu porukka ja ensimmäiset aamuvirkut asiakkaat saapuvat hetken päästä aamukahville. He löytävät kattilallisen herkullista riisipuuroa ja levollisesti hymyilevän Keittiövelhon.

Riisipuuro 

(Velho on löytänyt hyvän ohjeen riisipaketin kyljestä)

2 dl vettä
1.5 - 2 dl puuroriisiä (maun mukaan)
1 l maitoa
n.0.5 tl suolaa


Ei kommentteja: