Velho kuumentaa pari desiä vettä kattilassa ja keittää riisejä kunnes vesi imeytyy niihin. Hän lisää maidon, pienentää levyn sopivan miedolle lämmölle ja antaa puuron kiehua hiljalleen nelisenkymmentä minuuttia. Koko tuon ajan Velho istuu keittiöjakkaralla lieden vierellä ja hämmentää puuroa. Kun aika on kulunut, sammuttaa hän lieden, lisää suolan ja antaa puuron hautua kannen alla vielä parikymmentä minuuttia.
Kahvilan muu porukka ja ensimmäiset aamuvirkut asiakkaat saapuvat hetken päästä aamukahville. He löytävät kattilallisen herkullista riisipuuroa ja levollisesti hymyilevän Keittiövelhon.
Riisipuuro
(Velho on löytänyt hyvän ohjeen riisipaketin kyljestä)2 dl vettä
1.5 - 2 dl puuroriisiä (maun mukaan)
1 l maitoa
n.0.5 tl suolaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti