lauantai 9. marraskuuta 2013

Hansu Hippo on utelias lomailija


Hansu Hippo viettää syyslomaa Italiassa. Keijo Kettu saattoi hänet "Keijon Reissunurkassa" Pisaan ja he kävivät yhdessä ihailemassa maisemia Pisan tornista, kun olivat ensin hörpänneet kahvit. Keijon palattua kotiin Hansu zoomaili hetken oikeaa suuntaa ja aloitti sitten seikkailunsa.


Nyt Hansu on päässyt Firenzeen. Hän on löytänyt kaikenlaisia mielenkiintoisia paikkoja, kuten kahviloita, museoita, kirkkoja, torneja ja vaikka mitä, mutta eniten häntä kiehtovat erilaiset ovet, portit, ja käytävät. Niitäkin Firenzessä tuntuu riittävän.

Mielenkiintoisin Hansun mielestä on Ponte Vecchio, Firenzen vanhin silta. Ponte Vecchio on oma, ihmeellinen maailmansa. Se on joen päälle rakennettu kauppahalli, joka on täynnä kojuja, pääasiassa korukojuja. Hansu ihailee niitä hieman etäämmältä, sillä hän ei varsinaisesti käytä koruja ja hänen matkabudjettinsa on hyvin pieni. Sen sijaan Hansua kiinnostaisi sillan päällä kulkeva käytävä, jota pitkin oikein tärkeät ihmiset ovat ennen muinoin kävelleet joen yli. He ovat halunneet puhua tärkeitä ja salaisia asioita kulkiessaan, ajattelee Hansu. Salaisuudet kiehtovat Hansua ja siksi häntä hieman harmittaa se, ettei hänellä ole tänään mahdollisuutta päästä tutkailemaan käytävää. Hansu tietää, että salaisuudet jäävät joskus kuiskutuksina nurkkiin ja jos on oikein tarkkakorvainen, voi niitä kuulla  vuosisatojenkin päästä.


No, Hansu ei jaksa harmitella kauaa, sillä joen toisella rannalla on kaikille avoin pylväskäytävä. Se tuntuu huikaisevan pitkältä Hansun näkökulmasta. Hänellä kun on hieman lyhyenlaiset jalat.

Hansu lähettää terveisiä Iloisen Mielen kahvilaan ja jatkaa tutkimusmatkaansa. Hän saattaa myös seuraavaksi poiketa juomaan caffé lattea ja syömään herkullisen leivoksen.




Tiedot:
Tarina ja kuvat, Suski
Hansu-hahmo, Suski
Hippoamigurumin ohje: Mia Bengtsson. Amigurumi, virkkaa uusia iloisa maskotteja. 2011. Atena


Ei kommentteja: