maanantai 4. marraskuuta 2013

Keijo Ketun vieraana Roope-koira

Keijo Kettu kiiruhtaa Iloisen Mielen kahvilaan. Hän on kutsunut "Keijon reissunurkkaan" Roope-koiran ja reissunurkan on aika siirtyä sovittuun tapaamispaikkaan suuren männyn juurelle. Hänen vieraansa, Roope, on morokoira eli monirotuisen hilpeä sekoitus lapinkoiraa, kultaista noutajaa ja suomenpystykorvaa. Roope itse esittelee itsensä lapinpystykorvana. Roopen kullanvärinen turkki on kuin kypsä viljapelto ja kuvaa hyvin hänen luonnettaan. Roope on auringonlapsi ja täynnä puhdasta energiaa.

Roopen elämän alkutaival ei ollut helppo, hän kun on kotoisin hyvin köyhästä koiraperheestä. Ruoka oli enimmäkseen kauravelliä ja ulkoilutkin vähäisiä. Roope oli pesueen pienimmäinen ja jäi jotenkin aina isompien jalkoihin. Onneksi ankeita aikoja kesti vain hetken ja kaikki muuttui, kun Roope adoptoitiin mamman ja papan perheeseen. Ensin Roope söi kaksi viikkoa putkeen ja keräsi voimia. Sen jälkeen hän rakastui juoksemiseen ja saattoi silloin nuorempana koirana juosta tuosta vain 20 kilometrin lenkkejä. Roopella ja papalla onkin paljon yhteisiä juoksulenkkimuistoja.

Haastattelun päätteeksi Roope lähettää hännänheilutuksia Iloisen Mielen kahvilaan ja jatkaa aamulenkkiään papan kanssa. Hänellä alkaa olla jo kiire, sillä näin aamuisin on paljon kaikenlaisia tuoksuja nuuskittavana. 

"Keijon reissunurkka" palaa Iloisen Mielen kahvilaan ja Keijo käy hakemassa itselleen keittiöstä ison inkivääriteen.


Ei kommentteja: