sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Juhlasunnuntai

Iloisen Mielen kahvila on tänään tulvillaan aurinkoa ja hyvää mieltä. Kahvilasali on täynnä suuria ja pieniä isänpäivän viettäjiä ja vihreän kammarin puolella valmistaudutaan gradukahveihin.

Yliopistossa opiskeleva Salla-serkku on saanut pitkän työrupeamansa pakettiin: hänen Pro gradunsa on valmis. Salla kertoo, että siinä sai lukea kirjan jos toisenkin ja tuijottaa tuntikaupalla tietokonetta. Onneksi aivojen solmut aukenivat lopulta ja Salla sai koottua ajatuksensa paperille. Ystävät olivat tärkeänä apuna, Salla kiittelee, etenkin silloin, kun edessä oli tyhjä ruutu ja tuli ihmeteltyä, että mitähän sitä oikein kirjoittaisi.

Keijo Kettu tuuraa lomalla olevaa Hansu Hippoa ja asettelee ruusuja koristeiksi. Kahvilanpitäjä Suski kattaa herkkupöytää. Vieraat saapuvat hetkenä minä hyvänsä. Tänään juhlitaan lähimpien ystävien seurassa, suuremmat juhlat odottavat sitten, kun Salla saa maisterintodistuksen. Siihen on kyllä vielä pari kirjaa luettavana, hymyilee Salla. 

Toivotamme oikein paljon onnea Sallalle ja jätämme hänet iloiseen juhlahumuun. Meidän on aika lähteä katsomaan miten isänpäivän vietto sujuu kahvilasalissa ja tarvitseeko Keittiövelho kenties apua. Keijo Kettu pohdiskelee, että muistikohan hän lähettää isälleen kortin vai ei. Koska asia ei oikein pohtimalla selviä, päättää Keijo lähteä vierailulle Metsä-Suomeen. Kahvilasalissa hän huikkaa hyvän isänpäivän toivotukset kahvilan asiakkaille, kiiruhtaa "Keijon reissunurkkaan" ja kirmaa jo seuraavassa hetkessä kotimetsän siimeksessä.



Ei kommentteja: