keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Hansu Hippo lähtee syyslomalle Italiaan

Hansu Hippoon on iskenyt marraskuinen kaukokaipuu. Hän huokailee syvään ja katselee niin kaihoisasti ikkunasta ulos, että kahvilanpitäjä Suski antaa hänelle parin viikon syysloman. Hansu lupaa lähettää kahvilaan postikortin matkaltaan, tai ehkä jopa kaksi.

Keijo Kettu ja Hansu siirtyvät "Keijon reissunurkkaan" ja lennähtävät Pisaan lomanaloituskahveille. Maisema kahvilasta on mitä mainioin ja Hansu päättää, että aivan ensimmäiseksi hän kiipeää Pisan kaltevaan torniin. Keijolla on vielä hetki aikaa ennen seuraavaa tapaamista, joten hän lähtee mukaan.

Keijo ja Hansu kiipeävät torniin muutaman muun turistin kanssa. Rappuset ovat aikojen saatossa kuluneet kuoppaisiksi ihmisten askeleista ja tornin kaltevuus tuntuu hassulta. Onpa erikoinen paikka, tuumaa Hansu. Maisemat ylhäällä ovat hienot, mutta Hansua hieman huimaa. Hän ei ole oikein koskaan tuntenut oloaan kotoisaksi korkeilla paikoilla, enemmänkin tuntenut vetoa veteen ja uimiseen.

Tornivierailun jälkeen Keijo Kettu hyvästelee Hansun ja toivottaa tälle oikein hyvää lomaa. Hansu suunnittelee vierailevansa ainakin Sienassa ja Firenzessä, ehkä Roomassakin. Hän katsoo tilannetta sen mukaan, millaisia seikkailuja löytää ja menee sinne minne tie vie. Keijo lupaa hakea Hansun kotiin, kun tämän loma alkaa olla lopuillaan. Tämän tarvitsee vain lähettää hänelle sana.







Ei kommentteja: