perjantai 8. marraskuuta 2013

Lounashetki vuoristoniityllä

Iloisen Mielen kahvilan oveen on ilmestynyt lappu: "Lähdettiin hetkeksi aurinkoon, palataan pian." Keijo Kettu, Keittiövelho ja kahvilanpitäjä Suski ovat päättäneet pitää lounastauon kesäisissä vuorimaisemissa. "Keijon reissunurkka" on siirtynyt ajassa edelliseen kesään ja valinnut paikaksi Italian Dolomiitit.

Keittiövelho lepäilee selällään ruohikossa, heinänkorsi hampaidensa välissä. Hän suunnittelee ottavansa pienet päivänokoset. Suski syö eväsleipiä ja katselee haaveillen vuoria. Hän miettii, että seuraavalla kerralla on muistettava ottaa kiipeilyvarusteet mukaan. Keijo Kettua saa hetken hakea katsellaan. Hän kirmailee kauempana vuoriniityllä perhosten perässä ja nuuskii, josko olisi edes pientä jutun tynkää ilmassa. Ilmassa on enimmäkseen kuitenkin vain kukkasten tuoksua ja kärpäsiä, mikä nyt sinänsä ei Keijoa kovin paljon harmita.

Lounashetki kuluu kuin siivillä ja on aika palata takaisin kahvilaan. Ystävykset sanovat hyvästit ihanalle vuoristoniitylle ja auringolle. Kotona Iloisen Mielen kahvilassa on oven takana odottamassa jo pari kahvinjanoista asiakasta lounastauon loppumista. Tervetuloa, täällä ollaan taas!




Ei kommentteja: