lauantai 22. elokuuta 2020

Takametsän taidelauantain aattona

On perjantai-ilta. Iloisen mielen kahvilassa valmistaudutaan viikonlopun venetsialaisjuhlia varten. Säätiedotus hieman huolestuttaa keittiövelhoa ja kahvilanpitäjä Suskia, sillä lauantai-illaksi on luvassa sadetta. Taivas on vielä aivan pilvettömän sininen, mutta sadepilvet ehtivät hyvin purjehtia paikalle huomiseksi.

Takametsän taidelauantaita on määrä viettää venetsialaisten yhteydessä. Tänä vuonna on ajatuksena, että jokainen halukas Takametsän asukas voi tuoda juhlaan omaa tai lempitaidettaan.

Keittiövelho suunnittelee, että hän lukisi otteita suosikkiresepteistään. Hän on ollut viime aikoina viehättynyt dadasta. Velhon on kallistumassa   banaanikakkureseptin ja mustikkapiirakkareseptin suuntaan. Viimeistään aamulla pitää päättää, sillä esitykseen sisältyy tuoreet maistiaiset reseptien mukaan valmistetuista herkuista. On hyvin mahdollista, että esityksestä tulee huippusuosittu.

Hansu ja Hertta pitävät valotaiteesta. He aikovat ripustaa kahvilan terassin luumupuihin värilyhdyt. Lyhdyt ovat sään kestävät, joten ne ilahduttavat juhlijoita myös vesisateella. Hansu ja Hertta pohdiskelevat myös tuliesitystä, mutta ovat vielä hieman epävarmoja koreografian suhteen. He eivät ole ehtineet kunnolla harjoitella, joten voi olla että on paras jättää esitys takataskuun uuden vuoden juhlintaa varten. Harjoitellessa kävi näet niin, että Hansun silmäripset hieman kärventyivät, eikä hän ole täysin toipunut järkyttävästä kokemuksesta.

Keijo Kettu piipahti pikaisesti kahvilassa aiemmin päivällä. Hän kertoi suunnittelevansa runoesitystä ja oli kovin salaperäinen, mutta paljasti että ainakin merestä ja hiekasta tassuissa puhuttaisiin. Elokuun aamut ja lämpimät päivät ovat olleet Keijolle suuri inspiraation lähde.

Muut taide-esitykset jäävät vielä arvoitukseksi. Pyry-Tuuli kuuluu palanneen reissultaan takaisin Possulaan, joten voi olla että kuulemme hänen reissutarinoitaan. Kuulijan on hyvä muistaa, että reissutarinat ovat sukua kalatarinoille, paljon jää kuulijan vastuulle.

Kaiken kaikkiaan on odotettavissa oikein hauska lauantai, oli sää sitten mikä tahansa. Kahvilassa riittää sateenvarjoja ja sadeviittoja, joten sään takia ei tarvitse jäädä pois tai olla sisätiloissa. Lämpimällä säällä voidaan juoda limonaatia ja kylmemmällä kaakaota.



Ei kommentteja: