lauantai 1. elokuuta 2020

Yön äänet

Heippa kaikille! Terveisiä täältä reissun päältä. Aurinko paistaa ja elämä maistuu tikkupullalta ja lettusilta.

Ensimmäinen reportaasireissukohteeni oli eräs pieni järvi. Olin kuullut juttuja sen maagisesta öisestä äänimaailmasta ja päätin ottaa selvää pitikö huhu paikkansa. Paikalliset oravat opastivat minut ystävällisesti oikeille mestoille. (Suurkiitokset teille, jos luette tätä!)

Ennen äänimaailmaan tutustumista oli arkisempaa ohjelmaa, leirin pystyttämistä ja murkinan laittamista. Ehdin kuitenkin myös ihailla kauniita maisemia. Ne maisemat, voi ketunpojat sentään, ne maisemat!

Tykkään erityisesti riippumatoista, vaikka välillä menenkin aivan solmuun kaikkien niiden kiinnitysnarujen kanssa. Tällä kertaa ripustaminen sujui ilman suurempia ongelmia, vaikkakin tassut kieltämässä olivat ajoittain aivan solmussa yrittäessäni muistaa miten taas tehtiinkään ketuntassusolmu tai kahdeksikko.

Keittiövelholle tiedoksi, että lettutaikina oli kerrassaan maukasta. Hän sekoitti minulle mukaan jauhoseoksen, johon sitten lisäsin vain veden ja kananmunat. Paistamisessa kokeilin  kirkastettua voita. Vei kielen mennessään, nam!

Ilta hämärtyi ja siirryin riippumattooni odottelemaan yön saapumista. Kuuntelin kuikkien huutelua, taisi jokunen lokkikin sanoa sanansa siinä vaiheessa. Mattoni keinui hiljalleen ja niin minä sitten nukahdin. Heräsin auringonnousun hetkeen ja onneksi heräsin, sillä muuten olisi käynyt hyvin köpösti. Olisi koko maaginen hetki mennyt sivu suun. Katselin aamun kajoa riippumatostani ja kuuntelin kuinka kurjet lauloivat väistyvälle yölle ja auringon ensi säteille. Kylmät väreet juoksivat pitkin selkäpiitäni. Kaunista, kaunista!

Kuuntelin konserttia pitkään. Jossain kohtaa äänet häipyivät ja nukahdin uudelleen. Kuorsasin onnellisena pitkälle aamuun. Heräsin vasta, kun innokas pörriäinen yritti sinnikkäästi selittää minulle heinäkuun kukkasista. Pahoitellen on pakko tunnustaa, että tarina meni ohi korvieni, enkä kuollaksenikaan muista mitä hänellä oli sanottavaa.

Täytyy sanoa, että oli hyvin onnistunut ensimmäinen reissukohde. Seuraavaksi suuntaan kanoottini hieman idemmäs. Kerron sitten seuraavassa kirjeessäni lisää. Mukavaa elokuun alkua kaikille!

Terkuin Keijo


  



Tiedot:
Tarina ja kuvat, Suski
 

Ei kommentteja: