perjantai 1. toukokuuta 2020

Vappubrunssilla Iloisen Mielen kahvilassa

Keijo kesähattu päässä vappuaamun auringossa
Keijo on tullut vappuhaukkapalalle Iloisen mielen kahvilaan. Kettunen on aurinkoisella tuulella. Hänellä on taannoin Turun torilta löytämänsä kesähattu, niitä kun on näkynyt ihmiskansan päässä näin kesän alkajaisiksi. Keijo ei halua olla kettua pahempi.

Turku muuten, on Keijon mielestä aika hilpeä paikka. Hän muistaa ajelleensa Aura-joen yli förillä edestakaisin tuntitolkulla ja herkutelleensa mansikoilla Samppalinnanmäellä. Kesähattu tuo mukavia muistoja mieleen. Pitäisiköhän tänä vuonna pitää sitä koko kesän, Keijo pohtii.

Keijon vapputraditioihin kuuluu vapunaaton metsäsamoilu, vappukokon polttaminen ja poikkeaminen Iloisen mielen kahvilassa. Tänä vuonna jäi kokon polttaminen väliin, mutta samoilu maistui peipon laulua kuunnellessa. Peipon laulussa on kesän soundi. Peippojen paluu talvimailta saa Keijon aina hyvin iloiseksi. Eilen laulussa oli kyllä pientä särösointua, sillä taustakuoroon oli eksynyt maaninen talitiainen. Ti-ti-tyystä oli pudonnut pois kaikki muut paitsi tiukasti toistuva ensimmäinen tavu. Kyseessä taisi olla teknotiainen.

Miiru Hiiru pitää väreistä
Keijo syventyy ruokalistan tarkasteluun. Hän on perinteisesti aina juonut simaa ja syönyt munkkeja, mutta nyt tekisi mieli ehkä kokeilla jotain muutakin kuten tippaleipiä, tai jos tilaisi molempia.

Miiru Hiiru tulee ottamaan Keijon tilausta, mutta jää kohteliaasti seisomaan hieman etäämmälle. Miiru Hiiru on tullut kesäksi kaupunkiin töihin, sillä hänen talviasuntoonsa on muuttanut joukko ihmisiä. Tänään hän on ruuhka-apuna salin puolella, sillä Hansulla on sorkat täynnä työtä. Metsälän väki jopa Takametsästä saakka on lähtenyt viettämään vappua. Nyt on eläimillä tilaa liikuskella, kun ihmisväki jatkaa edelleen kotoilua.

Keijon pohdinta vie sen verran pidemmän ajan, että Miiru Hiiru ehtii seurata Possulan perheen saapumista uusimman pahnueensa kanssa. Pahnueessa ja etenkin sen nuorimmaisessa, Pyry-Tuulessa näyttää olevan pitelemistä. Miiru Hiirua alkaa aivan pyörryttää, sillä Pyry-Tuuli tuntuu olevan samanaikaisesti kaikkialla.

Keijokin saa viimein tilauksensa tehtyä ja Miiru Hiiru toivottaa hänelle oikein hauskaa Wappua! Aurinko paistaa ja iloinen hyörinä jatkuu kahvilassa. 




Tiedot:
Tarinat ja kuvat, Suski





Ei kommentteja: