lauantai 23. toukokuuta 2020

Kevättuuleen haistelua

Taiteilija ja filosofi Pipsa Mäyräkoira on jatkanut rauhallista elämäänsä ja nauttinut arjen pienistä iloista, vaikka tämä vuosi hieman erikoinen on ollut. Pipsa on harmistunut kevään hitaaseen saapumiseen Turkuun. Juuri kun on päässyt viettämään ihania hetkiä parvekkeelle ja seuraamaan naapurien tekemisiä, alkaa taas sataa räntää. Räntäsateessa haluaa vain nopeasti kotiin eikä viitsi samalla tavalla jäädä puistoon tutkimaan ja pohtimaan maailmaa.

Matalalle tallustelijalle räntä on erityisen inhottavaa, mahakarvojen kuivumiseen menee taas koko päivä! Puhumattakaan mudasta varpaiden välissä. Pahinta on hyvin suuri todennäköisyys joutua kylpyyn. Onneksi ihana kumikana odottaa sisällä hauskoja leikkejä ja sohvalle pääsee välillä köllöttämään. Tavallinen arki tuo suurta tyydytystä Pipsalle. Silloin jää hyvin aikaa mietiskelylle, unelmoinnille sekä ihanien luiden syömiselle.

Rännästä ja tuulesta huolimatta Pipsa vierailee päivittäin metsässä tapaamassa ystäviään. Ainakin kerran viikossa hän käy kurkistamassa onko Metsänpeikon taukotilassa ketään. Harmillisesti lamppu on aina sammuksissa ja tuoli tyhjänä. Ehkä jonain päivänä he sattuvat piilopaikkaan samaan aikaan. Onneksi kuitenkin Tiina Tikka ja Kyyhkysten perhe ovat kotona tekemässä kevätpuuhiaan. Kyyhkyjen perhe valmistautuu uuden jälkikasvun tulemiseen rakentamalla pesää suureen kuuseen ja Tikka etsii vimmatusti puista syötävää. Heillä on yleensä liian kiire jäädä juttelemaan pidemmäksi aikaa, vaikka Pipsa kovasti yrittää tehdä tuttavuutta. Onneksi Olli Orava jaksaa aina vaihtaa muutaman sanan pesäpuustaan, näin korona-aikaan turvallisen matkan päästä, totta kai.

Yhtenä aurinkoisena aamuna Pipsa havahtui aivan riemuissaan tuntiessaan kuonossaan vastaleikatun nurmikon tuoksun, ensimmäisen kerran tänä keväänä. Tämä pieni mäyräkoira ei tiedä mitään sen parempaa, kuin kieriä ja juosta vastaleikatussa nurmikossa. Ja kesällä tätä huvia pääsee tekemään lähes viikoittain. Ehkä kevät viimeinkin on tulossa jäädäkseen.


Metsänpeikko

Olli Orava


Tiedot:
Teksti ja tarina, Pipsa&M.L
Kuvat, Pipsa&M.L

Ei kommentteja: