lauantai 30. toukokuuta 2020

Soppakioski

Miiru Hiiru on käynyt kaupassa
Hansu Hippo istuu turpa keskittyneesti rutussa Iloisen mielen kahvilan ikkunan ääressä ja raapustaa suurta julistetta. Mitähän hän oikein puuhaa?


- Ruokalistaa
- Ruokalistaa?
- Joo-o.

Hansun ruokalistalla on vain yksi ruoka: hernekeitto. Se on kirjoitettu moneen kertaan mutta erilaisin tavoin. Ihmettelen sitä ja Hansu selittää kärsivällisesti, että hän, Miiru Hiiru ja Keittiövelho aikovat perustaa soppakioskin. He ovat huomanneet, että yhden sivuseinän ikkunaruuduista saa kioskin tapaan auki ja kun Velholla on se uusi iso kattilakin. Ruokalistan valintaan taitaa suuresti vaikuttaa se, että Hansun lempiruoka on hernekeitto. Sen ymmärrän, mutta miksi Hansu kirjoittaa listalle hernekeiton niin monin eri tavoin?

- Muuten näyttää yksinäiseltä.

- Aivan, ymmärrän.


Soppakioskia ajatellessa minunkin tulee nälkä. Olisikohan sitä hernekeittoa tarjolla jo tänään, vai milloin on tarkoitus aloittaa? Velho huutelee keittiöstä, että tänään saa jo maistiaisia, vaikka huomenna varsinaisesti aloitetaan.  Tänään Velho ja Miiru Hiiru keittävät koe-erää, jota voidaan yhdessä maistella. Huominen keitto on tarkoitettu kokonaan myyntiin. 

Miiru Hiiru, Iloisen mielen kahvilan keittiöhiiru, tarjoilee minulle lautasellisen höyryävää keittoa. Se  tuoksuu ja maistuu juuri oikeanlaiselta. En yhtään ihmettele Hansun lempiruokavalintaa. Miten olisi Velho, voisiko reseptin jakaa myös kahvilan vieraille. Kyllä vain, Velho vastaa, hyvin yksinkertainen resepti, suoraan hernepussin kyljestä. Tiedäthän, pakkauksiin on yleensä valittu parhaat reseptit. Keittiövelho paljastaa virnuillen, että se on hänen keittiönsä salaisuus ja kantava ideologia. Yksinkertainen ja moneenkertaan hyväksi todettu on varmasti parasta. Sitten pieni oma twisti, kuten ripaus inkivääriä. Hyvän keiton salaisuus on myös se, että pitää keittää riittävän kauan.

Hansu saa jullisteensa valmiiksi ja tulee näyttämään sitä ylpeänä. Autan häntä kiinnittämään listan kahvilan ikkunaan. Kaikki on valmiina huomista varten.
 








Tiedot:
Tarina ja kuvat, Suski






Ei kommentteja: