lauantai 20. kesäkuuta 2020

Juhannusta viettämässä

Keijo herää juhannusaamuun. Aurinko kutittelee hänen nenänpäätään vai onko se sittenkin kärpänen?

Keijo ja Iloisen mielen kahvila ovat viettämässä keskikesän juhlaa Kettusten sukutilalla Takametsän laitamilla. Keijo on yöpynyt ulkona, luumupuun varjostamalla terassilla ja nautiskelee nyt leppoisasta aamusta. Kahvilassakin tehdään jo aamuverryttelyjä, mikäli kyökistä leijailevasta kahvintuoksusta voi jotain päätellä.

Sukutila vaatii varmaan hieman selvennystä, nopeasti ajaltetunahan voisi luulla, että Ketut ovat ennemminkin metsästäjäsukua kuin maanviljelijöitä. Näin ei kuitenkaan ole laita Keijon perheen osalta.

Keijon isoisoisoisä Kustavius Kettu, tuttavallisemmin Kusti, huomasi jo varhain ketunpoikana että multa tuntuu hyvältä tassuissa. Kusti oli toiminnan kettu, joten hän hankkiutui ensi töikseen maanviljelysoppiin ja taisi jopa käydä Ameriikassakin asti rahaa tienaamassa. Oli miten oli, lopulta hän toteutti unelmansa ja hankki perheelle oman puutarhatilan Takametsän laitamilta. Sieltä ovat sitten monet pikkuketut ponnistaneet maailmalle, hyvinä esimerkkeinä Keijo, maankuulu reportteri ja merikettu Kassu.

Kassu odottelee aamukahvia
Kas, tuolta Kassu saapuukin kahvimukinsa kanssa odottelemaan kahvilan ensimmäistä kattausta. Hän on nukkunut lempipaikassaan suuren tammen juurella. Kassu myhäilee tyytyväisenä, ilmeisesti juhannustaiat ovat tuottaneet mieluisia unia. Keijo yrittää udella hieman tarkennuksia, mutta Kassu ei suostu kertomaan sen enempää. Odottaisiko hän salaa morsianta saapuvaksi?

Keijo ja Kassu viihtyivät juhannusaattona yömyöhään Iloisen mielen kahvilan kesteissä. Tänä vuonna ei poltettu kokkoa metsäpalovaaran vuoksi, mutta paistettiin lettuja ja pelailtiin seurapelejä. Lettuja olikin vino pino, sillä keittiövelho urakoi niitä oikein hiki hatussa. Keijosta oli hauskaa katsella lettujen paistamista. Keittiövelhon letunpaistopiste oli kesän kunniaksi ulkona, aivan kesäterassin liepeillä.

Kassun kysymys havahduttaa Keijon mietteistään. Kuinka? Kassu haluaa revanssin eilisestä pelihäviöstään. Mikäpä siinä, Keijo tuumaa ja serkukset pystyttävät uudelleen peliareenan. Tilan  hengen mukaisesti pelissäkin rakennetaan teitä ja maatiloja, viljellään maata ja käydään kauppaa.  Kassun erikoisuus ovat merirosvot, joiden torjumisesta hänellä on ihan käytännön työkokemusta.

Keijon ja Kassun saatua peliareenansa valmiiksi, kantaa Keittiövelho kahvia ja herkkuja pöytään. Tervetuloa, kahvila on avoinna ja toivottaa iloista juhannusta kaikille!



Peli jatkuu



Tiedot:
Tarina ja kuvat, Suski








1 kommentti:

Elisa kirjoitti...

Aivan ihana hyvän mielen postaus ja blogi! :) Ihanaa Juhannusta!