torstai 31. lokakuuta 2013

Maailman parannusta ja kaalisoppaa

Kahvilasalista kuuluu iloista puheensorinaa. Maailmanparannusyhdistys Mano a manon hallitus kokoontuu kantapöydässään. He ovat tilanneet kattilallisen kaalisoppaa, joten viedäänpä ruoka pöytään ja kysellään miten he parantavat maailmaa.

Manolaiset kertovat, että he ovat poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton maailmanparannusyhdistys, jonka toiminta kohdistuu enimmäkseen Nepaliin. Puheenjohtaja Sirkku kertoo, että Mano tukee noin 50 orpolapsen koulunkäyntiä ja huolehtii heistä myös muuten. Koulutukseen panostaminen antaa lapsille mahdollisuuden parempaan elämään, kuin mitä he orpoina tai puoliorpoina olisivat muuten saaneet. Sirkku ja yhdistyksen perustajajäsen Mikko ovat juuri palanneet Nepalista vaeltamasta. He olivat myös käyneet tapaamassa  Manon tukemia lapsia nähdäkseen mitä heille kuuluu ja miten Manon toimintaa pitäisi kehittää. Hyvä reissu, nyökkäävät molemmat iloisesti hymyillen.

Manolaiset jatkavat kokoustaan ja suunnittelevat tulevaa toimintaa, muun muassa Manotreffejä, joilla kerrotaan kuulumisia Nepalista. Taidamme vinkata reportteri Keijo Ketulle, että tässä olisi hänelle hyvä jutun aihe.


Kaalisoppa 

toteutetaan taiteilijan vapaudella. 
Tarvitaan iso tai vieläkin isompi kattila, vettä ja kasvisliemikuutioita, sopivassa suhteessa erilaisia kaaleja, porkkanaa, papuja, perunoita. Pippuria, chiliä ja muita kivoja mausteita, kuten rosmariinia tai timjamia.
Keitetään aineksia kattilassa niin kauan, että ainekset ovat suussa sulavan pehmeitä.




Ei kommentteja: