Velho raastaa parmesaania ja pecorino romano -juustoa ja murskaa valkosipulinkynnen. Hän laittaa ne basilikan lehtien kanssa tehosekoittimeen ja kaataa sekaan oliiviöljyä. Mukaan vielä hippunen pinjansiemeniä ja annetaan tehosekoittimen hoitaa loput.
Velho kertoo leipiä valmistaessaan, että hän on matkustellut keittiönsä kanssa useamman kerran Italiassa ja menettänyt sydämensä tomaatille, basilikalle ja ihanalle tuoreelle oliiviöljylle. Nyt eletään oliivisadon kypsymisen aikaa, kertoo Velho meille kaihoisa ilme kasvoillaan. Ja jouluna, voi kuulkaa, silloin meillä on pöydässä tuoretta oliiviöljyä.
Pesto
100g tuoretta basilikaa1,25 dl extra virgine oliiviöljyä
3 rkl pinjansiemeniä
1-3 valkosipulinkynttä (maun mukaan)
55g vastaraastettua parmesaania
2 rkl vastaraastettua pecorino romano -juustoa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti