maanantai 28. lokakuuta 2013

Leivälle kotona tehtyä pestoa

Illan tullen Iloisen Mielen kahvilan keittiöstä kuuluu kolinaa. Hiivimme Hansu Hipon kanssa kurkistamaan mitä on tekeillä. Keittiövelhomme laulelee italialaisia sävelmiä ja nyppii basilikan lehtiä keittiöpuutarhan pienestä pensaasta. Velho kertoo valmistavansa iltapalaksi pestoleipiä. Haluaisimmeko myös? Katsomme Hansun kanssa toisiamme, eihän meillä nyt mikään kiire ole.

Velho raastaa parmesaania ja pecorino romano -juustoa ja murskaa valkosipulinkynnen. Hän laittaa ne basilikan lehtien kanssa tehosekoittimeen ja kaataa sekaan oliiviöljyä. Mukaan vielä hippunen pinjansiemeniä ja annetaan tehosekoittimen hoitaa loput.

Velho kertoo leipiä valmistaessaan, että hän on matkustellut keittiönsä kanssa useamman kerran Italiassa ja menettänyt sydämensä tomaatille, basilikalle ja ihanalle tuoreelle oliiviöljylle. Nyt eletään oliivisadon kypsymisen aikaa, kertoo Velho meille kaihoisa ilme kasvoillaan. Ja jouluna, voi kuulkaa, silloin meillä on pöydässä tuoretta oliiviöljyä.

Pesto

100g tuoretta basilikaa
1,25 dl extra virgine oliiviöljyä
 3 rkl pinjansiemeniä
1-3 valkosipulinkynttä (maun mukaan)
55g vastaraastettua parmesaania
2 rkl vastaraastettua pecorino romano -juustoa

Ei kommentteja: