tiistai 29. lokakuuta 2013

Keijo Ketun jooga-hetki

Tapaamme Iloisen Mielen kahvilan vihreästä kammarista reportteri Keijo Ketun. Hän on poikennut tänne kiireisen työpäivän lomassa nauttimaan kupillisen inkivääriteetä ja hetken rauhaa. Keijon työ on toisinaan yhtä ketunpyörää ja juuri sellaisina päivinä Keijo kokee nämä pienet hetket kullanarvoisiksi. Vihreä kammari tarjoaa hänelle teehetken lisäksi tilan mietiskellä, joogata tai vaikkapa ottaa pienet päiväunet. Kammari on sisustettu niin, että siellä on tilaa joogamatoille.

Keijo on asettautunut selinmakuulle lattialle ja nostanut jalkansa suoriksi seinää vasten. Ristiselän alla hänellä on putkityyny. Keijo kertoo, että varttitunti siinä ja hän on aivan uudistunut kettu. Keijo alkoi harrastaa joogaa muutama vuosi sitten. Se tuntuu hänestä hyvältä tavalta pitää itsestä huolta ja samalla löytää omaa aikaa. Keijon mielestä aamujooga on aika pop. Aamu-unisena hän ei kyllä ihan joka aamu siihen kykene, mutta kyllä se päivä vaan alkaa kivasti, jos tulee joogattua.

Tässä kohtaa uteliaisuutemme herää: Keijo, miten oikein löysit joogan? Keijo kertoo, että oikeastaan hän ei itse sitä ensin löytänytkään vaan eräs hänen ystävänsä löysi sen hänelle. Ystävä oli lukenut pari vuotta sitten lehdestä hyvinvointileiristä, Vojo Campistä, ja halunnut kokeilla sitä. Leirillä ystävä oli innostunut joogasta ja raahannut Keijon mukanansa joogatunneille. Keijo muistaa olleensa alussa hieman epäileväinen, että onko nyt jooga soveltuvaa tällaiselle ketulle, mutta muuttanut sitten mielensä. Sittemmin Keijo on käynyt epäsäännöllisen säännöllisesti joogaamassa.

Kiitämme Keijoa juttutuokiosta ja jätämme hänet vihreän kammarin rauhaan. Siirrymme kahvilasalin puolelle nauttimaan itsekin kupposet virkistävää inkivääriteetä.











Ei kommentteja: