lauantai 6. helmikuuta 2016

Pohdintateetä

On keväinen aamu keskitalvella. Varpuset ja talitintit hyppelevät orapihlaja-aidassa ja tervehtivät pirteästi ohikulkijoita.

Keittiövelho saapuu hyräillen Iloisen mielen kahvilaan ja hämmästyy, kun ei olekaan ensimmäinen.  Hansu Hippo istuu jo teekuppinsa ääressä hyvin mietteliäänä. Teekuppi näyttää olevan tyhjä.

- Huomenta Velho, tarvitsisin tilkkasen pohdintateetä, olisitko niin ystävällinen.. Hansun kysymys häipyy kaukaisuuteen.
- No mutta toki. Mitähän se olisi?
- Jotain korkeiden vuorten kupeilla kasvatettua, aamu-usvaan kietoutunutta.
- Ymmärrän. Velho nyökkää ja lähtee keittiöön etsimään jotain kuvausta vastaavaa. Hansu on kovin arvoituksellinen tänään.

Tovin kuluttua Velho palaa kahden höyryävän kupposen kanssa ja istahtaa Hansun seuraksi.
- Mitä pohdit?
- Resilienssiä.
- Resilienssiä?
- Niin, sitä, että jos kompastuu ja satuttaa turpansa katuun, mutta ei jää siihen kuitenkaan itkemään vaan nousee ylös ja ehtii kuin ehtiikin aamujunaan.
- Aika iso ajatus näin aamutuimaan. Miksi sitä pohdit? Velho ihmettelee ja huomaa samalla, että Hansun turvassa on pienoinen ruhje.

Hansu kertoo, kuinka edellisenä aamuna katu oli ollut liukas ja millaisen ilmalennon hän yllättäen oli tehnyt. Laskeutumisen jälkeen turpaan sattui ja itketti, mutta silti hän ei ollut jäänyt siihen itkemään vaan noussut pystyyn ja ehtinyt junaan. Hän oli tavannut junassa Keijo Ketun ja tämä oli hyvin tietäväisen oloisena puhunut resilienssistä. Sana on Hansulle uusi, turvalleen kaatuminen sen sijaan ei.

- En tiennyt, että turvalleen kaatumisella ja junaan ehtimisellä on noin hieno nimi, Hansu tunnustaa.

Velho nyökkää ja hämmästelee Keijon viisautta. Hänkään ei ole kuullut resilienssistä, sisusta kylläkin, mutta ovatkohan ne samoja asioita. Velho on juuri jatkamaisillaan keskustelua, kun päivän ensimmäiset asiakkaat keskeyttävät hänen mietteensä. Velho kiiruhtaa ottamaan tilausta ja Hansu jää tuijottamaan kaukaisuuteen pohdintateetään hörppien.



Tiedot:
Tarina ja kuvat, Suski
Hansu-hahmo, Suski
Hippoamigurumin ohje: Mia Bengtsson. Amigurumi, virkkaa uusia iloisa maskotteja. 2011. Atena







Ei kommentteja: