lauantai 20. helmikuuta 2016

Mitä kakkua leivottaisiin?

On varhainen lauantaiaamu. Velho istuu keittiöjakkaralla ja hörppii aamukahviaan. Hän on vaipunut ajatuksiinsa.

- Huomenta Velho, mitä mietit?
- Kas, huomenta Suski.

Keittiövelho hymyilee aurinkoisesti ja kertoo, että pohtii mitä herkkuja leipoisi. Keijo viettää huomenna nimipäiväänsä ja hänet olisi mukava yllättää. Banaanikakku on aina varma vaihtoehto, toisaalta joku suklaakakkukin olisi kiva, tai se kermaviilillä ja rusinoilla terästetty taatelikakku.

Velhon tuumaillessa alkaa salin puoleltakin kuulua kolinaa. Hansu siellä saapuu aamuvuoroon. Yleensä kovin aamu-uninen Hansu näyttää olevan virtaa täynnä. Hän on onnistuneesti toteuttanut uudenvuodenlupaustaan jo kohta kaksi kuukautta. Lauantaiaamuisin Hansun kello soi anivarhain. Hän juo aamupalaksi aurinkosmoothien ja kipaisee sitten kuntosalille. Kuntosalilta saa puhtia lauantain työpäivään kahvilassa.  Olisiko Hansulla ideoita Keijon yllättämiseksi.

Hansu on niin ihastunut kaikenlaiseen aurinkoteemaan, että ehdottaa hedelmäkakkua, jossa on appelsiinia, ananasta, rusinoita ja aprikooseja. Velho kuuntelee mietteliäänä, pitäisikö muokata perinteisestä amerikkalaisesta joulukakusta keväisempi versio.

Suskikin tempautuu ideointiin mukaan. Hän muistelee syöneensä eräillä syntymäpäiväkekkereillä valkosuklaalla kuorrutettuja kakkutikkareita. Ne olivat kovin herkullisia. Velho pyytää Suskia hankkimaan reseptin ja vilkaisee sitten kelloa. Nonniin, on aika ryhtyä päivän askareisiin ja miettiä Keijon nimipäiviä hieman myöhemmin, vaikkapa lounasaikaan.

Hansu jää pohtimaan, että mitähän kakkua Hertta ja kahvilavieraat suosittelisivat..



Tiedot:
Tarina ja kuvat, Suski
Hansu-hahmo, Suski
Hippoamigurumin ohje: Mia Bengtsson. Amigurumi, virkkaa uusia iloisa maskotteja. 2011. Atena



1 kommentti:

suski kirjoitti...

Velho keitti itselleen mukillisen nepalilaista teetä Iloisen Mielen kahvilan sulkeuduttua ja laittoi leipurinhatun päähänsä. Velho oli päivän tuumattuaan päättänyt kokeilla vanhan englantilaisen hedelmäkakun ohjetta hieman omaan makuun soveltaen.


200g margariinia
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
2-3 dl kuivattuja hedelmiä
1 dl rouhittuja pähkinöitä
1.5 dl perunajauhoja
1.5 dl vehnäjauhoja

Paistolämpötila 200 astetta, paistetaan uunin alatasolla 35-45min. Voitele vuoka, jauhota se korppujauhoilla ja sekoita kuivat aineet keskenään.
Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Kaada vuokaan.