lauantai 22. marraskuuta 2014

Pieni tauko tekee hyvää

Hansu ja Hertta poikkeavat Iloisen Mielen Kahvilaan kesken lauantaisen ostoskierroksen. Kahvilanpitäjä Suski toivottaa heidät lämpimästi tervetulleiksi. Hän ei ole nähnyt Hansua pitkään aikaan ja tapaa nyt Hertan ensimmäistä kertaa. 

Hipot kertovat, että he ovat olleet koko aamun kiertelemässä pitkin poikin talvista kaupunkia ja ihmettelemässä näyteikkunoita. Myyntiin on tullut jo kaikkea jouluista tärkeää, hauskaa ja vähemmän tärkeää. Niissä riittää ihmeteltävää, vaikkei ostoaikeita olisikaan.

Hipot kertovat myös, että lähistölle on avattu uusi italialainen herkkumyymälä. Tiesikö Iloisen Mielen Kahvilan väki sitä? Hertta oli maistellut käsin tehtyä suklaata ja tilannut jouluksi uuden sadon oliiviöljyä. Hän oli ollut hieman huolissaan öljyn saatavuudesta, kun oli eräänä päivänä lukenut uutisista että oliivit olivat pudonneet maahan monessa paikkaa ennen sadonkorjuuta. Onneksi herkkukaupassa luvattiin, että öljyä on tulossa lähiaikoina.

Pian on kahvit juotu ja kuulumiset vaihdettu. Hertta odottelee kärsimättömänä Hansua, sillä vielä olisi paljon puuhattavaa ennen pimeän tuloa. Hansu sopii kahvilanpitäjä Suskin kanssa, että hän tulee ensi viikolla töihin ja niin hipot häviävät kaupungin hulinaan korvat iloisesti heiluen.



Tiedot:
Tarina ja kuvat, Suski
Hansu ja Hertta hahmot, Suski
Hippoamigurumin ohje: Mia Bengtsson. Amigurumi, virkkaa uusia iloisa maskotteja. 2011. Atena

Ei kommentteja: