lauantai 8. marraskuuta 2014

Eläimiä työnsä ääressä, osa 1 - Keijo Ketun reportaasi Itävallasta

Keijo Wurmkogelin huipulla
Keijo Kettu pyyhältää intoa pursuen Iloisen Mielen Kahvilan ovesta sisään. Hänellä on mukanaan tuorein Metsälän Posti, joka on julkaissut ensimmäisen osan Keijon reportaasisarjasta "Eläimiä työnsä ääressä".

Keijo käväisi elokuussa loma- ja työmatkalla Itävallan Alpeilla, missä hän maisemien ihastelun ja raikkaan vuori-ilman nuuhkimisen ohessa haastatteli eläimiä työnsä ääressä.

Ötztalin vihreitä niittyjä samoillessaan Keijo tapasi joukon eläväisiä murmeleita, jotka vinkkasivat, että kannattaisi piipahtaa Wurmkogelilla. Sieltä Keijo löytäisi vakaan ja peräksiantamattoman vartiomurmelin, joka säässä kuin säässä tähyilee vuorten yli mahdollisia vihulaisia.

Keijo teki työtä käskettyä ja ajaa hurautti hissillä Wurmkogelin näköalatasanteelle. Kävellenkin olisi toki päässyt, mutta Keijon toinen takatassu oli hieman väsynyt. Hissikyyti oli sekin pienoinen seikkailu, sillä viimeinen osuus noustiin tuolihissillä, joita harvemmin on mitoitettu pienten kettujen mittakaavan mukaan.

Haastateltava vartiomurmeli ei ollut kovin puheliasta laatua. Keijo ymmärsi, että hän varjeli valtiosalaisuuksia, eikä siksi voinut lörpötellä mitä sattuu. Hän suostui kuitenkin poseeraamaan ylväästi valokuvassa ja lähetti paljon terveisiä Metsälän Postin lukijoille. Haastattelutuokion jälkeen Keijo kipaisi Wurmkogelin huipulle, mistä avautui upeat näköalat sekä Itävallan että Italian puolelle. Tai siis tarkennuksena, Italian puolella Keijo näki vain valtavan valkoisen pilvimassan ja tunsi kuinka lämmin tuuli löyhytteli hänen viiksikarvojaan.


Ei kommentteja: