sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Keijo Ketun avajaisextra - kurkistus kulissien taakse


Taiteilijan omakuva. Katse kohden uusia seikkailuja.
Kauan odotetun avajaispäivän aamu sarastaa. Keijo Kettu huokaisee tyytyväisenä. Hän on saanut kuin saanutkin valmiiksi Iloisen mielen kahvilan avajaisiin suunnittelemansa valokuvanäyttelyn; Keijon avajaisextran. Hieman hikipisarat jo kerkesivät otsalle, kun projektin toteutus venyi aivan viimeisille tassujäljille.

Valokuvat ovat osa Keijon laajempaa syvänuuskimisproduktiota, jonka olisi tarkoitus valmistua jossain kesän huitteilla, viimeistään syksyllä. Keijo on nuuskinut luontoon vaeltavien ihmisten mielenliikutuksia ja tarkkaillut heitä milloin kivien, milloin puiden takaa. Hän on myös lähestynyt näitä vaelluksella olevia ihmislajin edustajia muina kettuina, ketun valepuvussa siis. Kukapa heistä olisi arvannut olevansa tutkivan reportterin tarkan katseen alla. Valokuvat on napsittu yhdellä näiden seikkailujen inspiroimalla iltakahvituokiolla ja eräällä aurinkoisella havainnointiretkellä.

Keijo on huomannut, että erityisesti risukeittimen tuijottaminen on kiehtovaa. Sen lisäksi siitä saa nokiset tassut ja nokisen nenän, jos epähuomiossa nuuskii liian lähellä. Keijo on näiden  kahvituokioiden aikana räpsinyt valokuvia ja kirjoittanut jokusen runonkin. Runoja pitää kuitenkin vielä hieman riipustella lisää, joten tähän avajaisextraan Keijo ei niitä liittänyt. Tulemme toivottavasti kuulemaan niitä hieman myöhemmin. Ainakin kahvilanpitäjä Suski on kovasti pyytänyt Keijoa järjestämään runoillan. Kattellaan nyt, Keijo tuumii. Vaikka myönnettävä se on, että häntä kyllä viehättää ajatus omasta runoillasta. 

Keijon valokuvanäyttely on avoinna päivittäin Iloisen mielen kahvilassa eläinkansalle. Ihmiskansa saa nauttia näyttelystä virtuaalisesti. Keijo on havainnut, että heillä on meneillään eräänlainen eristäytymisretriitti. Pysytellään kotikoloissa ja metrien päässä toisista oman lajin edustajista. Keijo ymmärtää, että jokin ihmisille ja kuulemma myös tiikereille vaarallinen pöpö on ollut liikekannalla viime aikoina. Terttu Tiikerin on hyvä siksi osallistua myös virtuaalisesti, vaikka hänen tekisi kovasti mieli piipahtaa paikalle.


Keijon avajaisextra - valokuvanäyttely 

Avoinna päivittäin

Taiteilijan valokuvat edustavat klassista UICM-tyylisuuntausta - Unintentional camera movements, vapaasti suomennettuna: suunnittelemattomia kameranheilahduksia. Se on ollut hyvin suosittu erityisesti kettuvalokuvaajien keskuudessa. 

Taiteilijalle voi lähettää kysymyksiä ja viestejä blogin kommenttikentän kautta. Tavoitat hänet myös Instagramista: Keijo ylläpitää Iloisen Mielen kahvilan tiliä. @cafe_iloinen_mieli.



Taiteilijan omakuva


Ilta saapuu vai saapuuko?



Varo, ettei tassut pala

Lintu





Tiedot:
Tarina ja kuvat, Suski



4 kommenttia:

Marko-Marsu kirjoitti...

Onnittelut näyttelyn avajaisten johdosta! Hienoja kuvia!

suski kirjoitti...

Keijo täällä hei, kiitos Marko! Hauskaa, että tykkäät. Taisit olla ensimmäinen virtuaalivieras. Jännittyneissä tunnelmissa täällä juuri keitellään kahvia ensimmäisille live-vieraille.

Anonyymi kirjoitti...

Keijon Runoiltaa ilolla odottaen! Terkuin Pipsa ��

suski kirjoitti...

Moi Pipsa ja kiitos viestistä! Ehkäpä, ehkäpä se runoilta voisi onnistua. Vähän kyllä viiksikarvat tutisevat jännityksestä, en ole sellaisia koskaan vielä järjestänyt. Hauskaa se varmasti kyllä oli! T. Keijo