Suski kolistelee eteisessä. Hän on käynyt hakemassa läheisestä kukkakaupasta ruusukimpun. Tänään on suuri päivä. Iloisen Mielen kahvilassa riehunut matkakuume on vaihtumassa avajaiskuumeeksi. Hansu Hippoa lukuun ottamatta kahvilan henkilökunta on toipunut matkoiltansa takaisin Suomen kamaralle.
Banaanirusinakakku
2 kananmunaa2,5 dl fariinisokeria (hyvä yhdistelmä on myös 1,5 dl sokeria ja 1 dl intiaanisokeria)
150g margariinia
1 tlk kermaviiliä
1 banaani (mieluiten hyvin kypsä)
1 dl rusinoita
4dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
Uunin lämpötila 200 astetta. Kuvan vuoassa kakku paistuu uunin alaosassa 40min. Rengasvuoka voi vaatia 50-60min paistoajan.
Voitele vuoka ja jauhota korppujauholla. Sulata margariini ja sekoita kuivat ainekset keskenään. Vatkaa erillisessä kulhossa sokeri ja kananmunat, lisää rasva, soseutettu banaani, kermaviili ja kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja laita kakku uuniin. Hajamielisimmille keittiövelhoille suositellaan ajastimen käyttöä.
Alkuperäisen ohjeen koordinaatit: Aura Liimatainen (2000) Parasta Kotiruokaa, WSOY, s.442.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti